Kompetens

KOMPETENS

Rygg

Det är vanligt med smärtor från nacke, skuldror och/eller ländrygg. Orsaken till problemen kan vara många såsom arbetsrelaterade besvär, ryggskott, diskbråck,upphakningar med mera.

Jag använder OMT (Ortopedisk Manuell Terapi) och McKenzie för att diagnostisera och behandla besvär i ryggpelaren. Det är mycket viktigt att hjälpa personen med förebyggande träning så att problemen inte uppstår igen.


Neurologi/ rehabmedicin

Behandlingen ser väldigt olika ut beroende på skada och symtom. Jag jobbar mycket med balans och rörlighet samt att hitta stabilitet och styrka i mag- och ryggmuskulatur. Att kunna kontrollera dessa muskler i aktivitet löper som en röd tråd i behandlingen.

Jag har stor kunskap inom området och kan även slussa vidare till skickliga ortopedtekniker, botoxbehandlingar med mera.


Idrottsmedicin

Jag behandlar skador som fotledstukningar, korsbandskador, löparknä, hopparknä, tennisarmbåge med mera som uppkommit i samband med idrott och/eller fysisk aktivitet.

En viktig del i behandlingen är att få personen medveten om sin problematik och att lyssna på kroppens varningssignaler.

Jag förespråkar funktionell träning men utnyttjar även sportcentrets maskinpark.


Smärta

Smärta kan uppkomma av många olika orsaker. Det är viktigt att utreda vad grundproblemet är.

Förutom träning, avslappningsövningar och råd om till exempel ergonomi finns flera olika behandlingsmetoder som jag använder.

De vanligaste behandlingsmetoderna är mobilisering, traktion, muskeltöjning, värme/kyla, el-stimulering (TENS).


Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en apparatbehandling där ljudvågor med ett givet tryck och frekvens stimulerar ytlig eller djupare liggande vävnad, vilket leder till en rad olika föreslagna effekter som; förändring av cellaktivitet, förändring av transporten genom cellmembranet, reducering av kalkinfällning i senvävnad och minskad smärta genom överstimulering av nociceptorer. Behandlingsmedoden används främst till kroniska tillstånd.

Jag använder den mot tex hälsporre, tennis/golfarmbåge, trochanterit, hälseneinflammation mm...


Övervikt

Jag tror inte på stränga dieter och kostpreparat utan min filosofi är enkel: "Gör av med mer kalorier än du stoppar i dig". Det är logiskt men svårt att genomföra.

Jag kan guida dig till en sund livsstil genom bra träning och en sund kost.


Friskvård

Då jag hyr in mig i ett friskvårdscenter finns alla möjligheter till bra träning. Jag har tillgång till ett bra gym, grupplokal samt inbjudande omgivningen runt sportcentret. Jag skräddarsyr träningsprogram för dig och dina behov.